Energioptimering af hjem og bolig

En energioptimering af hjem og bolig er det bedste eksempel ofte, at huske at slukke lyset når det ikke bliver brugt.

Derudover er der en lang række tiltag som optimere forbruget or dermed besparelsen af energi i dit hjem – og det er selvfølgelig der vi kommer ind i billedet.

En af de største og mest velkendte energiløsninger er LED-belysning, pga. deres meget lave elforbrug. Fordelen ved LED er at man kan genskabe den samme form for hyggelige belysning som man havde med de gamle glødepærer – men som altså kun forbruger en tiendedel af samme strøm! 
I nedenstående tabel er der nogle gode råd til energioptimering:

Brug LED-lyskilder eller energi-sparepærer

Bevægelsesfølere og motion sensors, især udendørs

Brug intelligente komponenter og installationer

Hjarsø El-teknik kan lave en lysberegning for dig

Sluk altid lyset efter dig, og sluk for el-apparater som ikke er i brug

Gør dit hjem intelligent

Med et intelligent hjem, kan du styre strømmen i dit hjem. Du skal blot have gennemgået dine el installationer af en autoriseret el- installatør med henblik på energioptimering. Når du har fået gennemført det, så vil du have mulighed for at lyset kun bliver tændt når der er brug for det. På den måde kan du tilpasse dit forbrug til de tidspunkter af dagen, hvor du har brug for det. Du kan f.eks. sørge for at lyset foran dit hus tænder vha. af en timer, så der er lyst foran dit hus når du kommer hjem efter arbejdet i løbet af vinteren, hvor de mørke timer er flere. Du kan også sørge for at lyset tænder vha. af bevægelsessensor. Det kan både være brugbart til lys udenfor huset såvel som inde i huset. Det kunne for eksempelvis være en bevægelsessensor i et bryggers eller garage. 

Mulighederne er mange, det er nemlig også muligt at dæmpe belysningen eller helt at slukke alt lyset i huset på en gang, hvilket kan være en fordel på i en travl hverdag. Du kan også programmere dine enheder til natbelysning, hvis du ønsker en dæmpet belysning i hjemmet i løbet af natten. Du kan desuden følge med i hvor meget strøm dine enkelte apparater bruger, på den måde kan du let finde de steder hvor du bruger unødvendig energi og spare penge ved at optimere på disse områder. Hvis disse funktioner er noget som lyder interessant for dig, så er Zensehome noget du skal overveje.

Hvad er Zensehome?

Zensehome er en mere simpel løsning end andre intelligente systemer som eksempel (KNX eller IHC). Zensehome kan betjenes nemt via din smartphone, tablet, PC mm.
Installationen er hurtig og simpel, da du kan genbruge din nuværende el-installation, der gør investeringen rentabel.

Eksempel på 3 komponenter du kan bruge i dit hjem:

Stikkontakt – indbygget ”el-måler”

Betjeningstryk – flot og enkel design, betjeningstrykket kan sættes op til følgende:

Lampeudtag – kontrol og komfort, udtaget kan sættes op til nedenstående:

Skriv til os