El-tavle & HPFI-udskiftning

El-tavle & HPFI-udskiftning

Sikre El-installationer: Dit ansvar som boligejer

Din el-tavle er fuldstændig uundværlig i dit hjem, virksomhed, institution eller andet, idet tavlen forsyner hele din bygning med strøm. Det som mange ikke er klar over er, hvor vigtig el-tavlen egentlig er. Det kan være en frygtelig dødsfælde, hvis der ikke er en lovlig installation i tavlen, samt de komponenter der er installeret.

Det vigtigste i din el-tavle er din fejlstrømsafbryder (HPFI/HFI). Denne komponent er med til at redde liv, hvilket kun er aktuelt hvis dit HPFI/HFI virker optimalt. Det er de færreste, som kan tjekke om den virker. Denne opgave kan du roligt og trygt  overlade til Hjarsø El-teknik, som har det professionelle udstyr til måling og dokumentation.

Vi holder os hele tiden opdateret på nye komponenter og rådgivning omkring disse, så vi kan tilbyde dig den bedst mulige service.

Er du usikker på om din el-tavle er lovlig? Overvejer du en el-tavle udskiftning? Eller vil du gerne have tjekket om din fejlstrømsafbryder virker? 

Hvis du går med de overvejelser eller bare er i tvivl, så tøv ikke med at kontakte os i dag, så vi kan hjælpe dig hurtigt muligt!

Fra 1.7.2008, skal alle installationer til og med 20A beskyttes af en fejlstrømsafbryder (HPFI).

Husk håndværkerfradraget som du kan læse mere om her

Skriv til os

Tjek dine elinstallationer

Ifølge den danske lovgivning og sikkerhedsregler er det et krav, at din bolig skal være udstyret med en afbryder. Denne fungere som sikring mod elektriske fejl, og beskytter både dig og dit hjem mod en række forskellige fare. Det er derfor utroligt vigtigt at din afbryder fungerer som den skal. Dog er der forskel på afbrydere, og den type sikring de leverer.

Der findes to typer afbrydere. Et såkaldt HFI relæ, og et HPFI relæ. Begge typer af afbrydere er lovlige, men de leverer ikke den samme sikring af dit hjem. En HFI afbryder er en ældre model, og er ikke specielt godt egnet til vores moderne energiforbrug.

Et HPFI relæ er udviklet med dette i fokus. Den beskytter dit fjernsyn, hårde hvidevare og de andre apparater og installationer der måtte være i dit hjem mod at kortslutte, hvis der opstår overgang i strømmen. En HFI afbryder kan ikke klare denne type belastning. Især i ældre boliger er der behov for en ny, funktionel afbryder. Dette skyldes at der gennem tiden har været større chance for slid og skader har kunne udvikle sig. Hvis din bolig er opført før 1980, anbefaler vi derfor at kontakte os om at tjekke din afbryders sikring.